Team

Teamsport

Alhoewel er doorgaans maar één piloot de ballon bedient, is ballonvaren toch een teamsport. Het team van Aero-Balloons bestaat uit twee vaste piloten met diverse crewleden.

De piloten

De piloten van Aero-Balloons zijn Jan en Roelie Fokken. Jan is sinds 1985 brevethouder en Roelie, aangestoken door hetzelfde ballonvirus, haalde in 1989 haar brevet. De piloten van Aero-Balloons beschikken over de nodige ervaring met diverse ballonnen. Naast het reguliere ballonvaren met passagiers is Jan ook een fervent wedstrijdpiloot. Hij is reeds vele malen door de KNVvL (Koninklijke Ned. Ver. voor Luchtvaart) uitgezonden naar internationale kampioenschappen in Japan, Oostenrijk, Canada en Amerika. Ook bij de Nederlandse kampioenschappen heeft Jan diverse successen en podiumplaatsen behaald, met als hoogtepunt: Nederlands kampioen in 1999 en 2002.

De crew

De “crew” is de benaming voor de volgploeg. De taken van de crew zijn uiteenlopend. Allereerst helpeOneDayFly_Aero-Balloons_015n zij bij de opbouw van de ballon en assisteren zij bij de start van de ballon. Zodra de ballon vaart, worden alle bij de start benodigde spullen weer veilig in de volgauto opgeborgen en stappen zij in om de ballon te volgen. Middels een kaart van het gebied en door middel van radiocontact met de ballon, trachten zij bij de landing van de ballon aanwezig te zijn. Nadat na de landing de ballon weer is ingepakt gaan crew, piloot en eventueel de passagiers weer terug naar het vertrekpunt. U zult nu ongetwijfeld begrijpen waarom ballonvaren als een teamsport wordt beschouwd.

Lijkt het u leuk om actief met ballonvaren bezig te zijn? Neem dan gerust contact op!