Ballonvaart

Aero-Balloons vaart voornamelijk in Groningen, Friesland en Drenthe. Indien u bij ons een ballonvaart heeft geboekt kunt u het volgende verwachten:

Voorbereiding

Bij een boeking is het mogelijk een voorkeursdatum af te spreken. Zo mogelijk nemen wij dan de avond van tevoren contact met u op. Zijn de weersvooruitzichten gunstig, dan spreken we met u de plaats af waar we elkaar ontmoeten. U bent dan bij de opbouw van de ballon aanwezig en kunnen we u de nodige instructies geven voor de aanvang van de vaart.

De vaart

Als iedereen aan boord is en de veiligheidskabel is los gemaakt, dan begint uw ballonvaart. De ballonvaarder zal de ballon naar een door hem zelf gekozen hoogte brengen. Bij u – als onze gast – zal ondertussen de spanning van de start zijn verdwenen en plaats hebben gemaakt voor verwondering over de rust, stabiliteit en het vrije uitzicht vanuit de ballonmand.

De volgploeg is ondertussen op weg om de luchtballon te volgen, meestal gevolgd door enthousiaste kennissen of familieleden. De ballon drijft met de wind mee en is op geen enkele wijze – uitgezonderd de hoogte – te besturen, zodat in het algemeen op een geheel andere plaats wordt geland, dan waar is opgestegen.

De landing

Na een uur gaat de  ballonvaarder uitkijken naar een geschikte landingsplaats. De landingsplaats is echter van tevoren niet vast te stellen. Als de ballon is geland, zal de volgploeg zo snel mogelijk trachten toestemming te krijgen van de eigenaar van het terrein om de ballon te bergen. Wilt u als volger van de ballon het landingsterrein betreden informeer dan eerst bij onze volgploeg.

Terugkeer na de ballonvaart

Als de ballon is ingepakt en alle formaliteiten zijn afgehandeld nemen wij afscheid. U dient in principe zelf voor vervoer terug te zorgen. Mocht dit problemen geven, overleg dan met ons, voor een oplossing.


Bekijk onze prijzen » Neem contact op »