Ballonvaart

Aero-Balloons, gevestigd in Oosterwolde, voert voornamelijk met passagiers ballonvaarten uit in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Indien u bij ons een ballonvaart boekt kunt u het volgende verwachten:


Voorbereiding

Bij een boeking is het mogelijk een voorkeursdatum af te spreken. Wij nemen dan de avond van tevoren contact met u op. Aan de hand van de weersverwachting zullen we bepalen of de weersvooruitzichten gunstig zijn om te ballonvaren. We spreken dan met u de plaats en tijdstip af waar we elkaar ontmoeten. U kunt dan bij de opbouw van de ballon aanwezig zijn en geven we u de nodige instructies voor aanvang van de ballonvaart.

Opbouw ballon
Opbouw van een luchtballon

De vaart

Als iedereen aan boord is en de veiligheidskabel is los gemaakt, begint uw ballonvaart. De ballonvaarder zal de ballon naar een door hem zelf gekozen hoogte brengen. Bij u – als onze gast – zal ondertussen de spanning van de start zijn verdwenen en plaats hebben gemaakt voor verwondering over de rust, stabiliteit en het vrije uitzicht vanuit de ballonmand.

De volgploeg is ondertussen op weg om de luchtballon te volgen, meestal gevolgd door enthousiaste kennissen of familieleden. De ballon drijft met de wind mee en is op geen enkele wijze – uitgezonderd de hoogte – te besturen, zodat in het algemeen op een geheel andere plaats wordt geland, dan waar is opgestegen.

De landing

Na een uur gaat de  ballonvaarder uitkijken naar een geschikte landingsplaats. De landingsplaats is echter van tevoren niet vast te stellen. Als de ballon is geland, zal de volgploeg zo snel mogelijk trachten toestemming te krijgen van de eigenaar van het terrein om de ballon te bergen. Wilt u als volger van de ballon het landingsterrein betreden informeer dan eerst bij onze volgploeg.

Terugkeer na de ballonvaart

Als de ballon is ingepakt en alle formaliteiten zijn afgehandeld nemen wij afscheid. U dient in principe zelf voor vervoer terug te zorgen. Mocht dit problemen geven, overleg dan met ons, voor een oplossing.