Team

Teamsport

Alhoewel er doorgaans maar één piloot de ballon bedient, is ballonvaren toch een teamsport. Het team van Aero-Balloons bestaat uit één vaste piloot met diverse crewleden.

De piloten

Piloot van Aero-Balloons is Jan Fokken. Jan is sinds 1985 brevethouder beschikt met ruim 2600 vaaruren over de nodige ervaring. Naast het reguliere ballonvaren met passagiers is Jan ook een fervent wedstrijdpiloot. Hij is reeds vele malen door de KNVvL (Koninklijke Ned. Ver. voor Luchtvaart) uitgezonden naar internationale kampioenschappen in Japan, Oostenrijk, Canada en Amerika. Ook bij de Nederlandse kampioenschappen heeft Jan diverse successen en podiumplaatsen behaald, met als hoogtepunt: Nederlands kampioen in 1999 en 2002.

De crew

Aero-Balloons crew
De “crew” is de benaming voor de volgploeg.

De taken van de crew zijn uiteenlopend. Allereerst helpen zij bij de opbouw van de ballon en assisteren zij bij de start van de ballon. Zodra de ballon vaart, worden alle bij de start benodigde spullen weer veilig in de volgauto opgeborgen en stappen zij in om de ballon te volgen. Middels een kaart van het gebied en door middel van radiocontact met de ballon, trachten zij bij de landing van de ballon aanwezig te zijn. Nadat na de landing de ballon weer is ingepakt gaan crew, piloot en eventueel de passagiers weer terug naar het vertrekpunt. U zult nu ongetwijfeld begrijpen waarom ballonvaren als een teamsport wordt beschouwd.

Lijkt het u leuk om actief met ballonvaren bezig te zijn? Neem dan gerust contact op!