Waar, wanneer en hoe

Vaarseizoen

We varen in principe iedere dag van het jaar, doch de meeste vaarten vinden plaats vanaf het voorjaar tot en met het najaar. Er wordt niet gevaren met veel wind, neerslag of slecht zicht. De vaarten vinden plaats ’s morgens vanaf zonsopgang, of ’s avonds vanaf twee uur voor zonsondergang. In deze periode is de atmosfeer het meest stabiel.

Opstijgplaatsen

We varen voornamelijk in Groningen, Friesland en Drenthe, maar ook elders in Nederland verzorgen wij uw ballonvaart. Wij werken niet met vaste opstijgplaatsen, maar kijken bij elke ballonvaart wat de handigste plek is om op te stijgen. Dit geeft ons de vrijheid om zo te varen dat u over uw eigen bekende omgeving heen vaart.

Luchtballon gereedmaken

Temperatuur en kleding

Op de hoogte waarop wij ballonvaren, is de temperatuur nagenoeg gelijk als aan de grond. De ballon heeft bovendien dezelfde snelheid als de wind, zodoende is het windstil in de mand. Daarbij voelt u ook warmte van de brander, als we de lucht in de ballon verwarmen.

Sportieve kleding, stevig schoenen of laarzen en zo nodig een hoofddeksel, bevelen wij om te dragen tijdens de ballonvaart.